Van 'hygge' naar 'rå', de Denen snappen het belang simpliciteit voor een goed leven.


 

+    +    +

 

Wat betekent ? 

 

 Simpel gezegd betekent rauw of onbewerkt. Dat is exáct waar wij voor staan. Laten zien wat de natuur ons te bieden heeft en er niet te moeilijk over doen. 

 

Daarnaast is in de Scandinavische folkore rå een bewaker van natuurverschijnselen. In het oude Scandinavische geloof hadden alle objecten, dieren en planten hun eigen rå of geest die hen beschermde. De verschillende soorten rå worden onderscheiden volgens de verschillende sferen van de natuur waarmee ze verbonden waren, zoals skogsrå of huldra (bos) en bergsrå (bergen).

 

Het was belangrijk voor mensen om een goede relatie met hun te onderhouden, omdat de macht hadden over de natuurkrachten en dieren die bij hen hoorden. In overeenstemming met dit geloof, bieden wij producten aan die zoveel mogelijk van nederlandse bodem en biologische afkomst zijn.

 

 

+    +    +

 

onze partners

Wij zijn trotse partners van de biologische groothandel en franchisegever van Ekoplaza, Udea. Samen met leveranciers, producenten, boeren en telers bieden ze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarmee streven ze naar jarenlange relaties op basis van wederzijds respect, continuïteit en wordt er een eerlijke prijs betaald. Door hun ervaring, innovatiekracht en nauwe relatie met de boeren en telers, zijn zij voor ons de perfecte partner voor zowel verse als houdbare producten.

 

Lemonaid en ChariTea zijn frisdranken zoals ze zouden moeten zijn. Elke fles Lemonaid en ChariTea bevat alleen biologische ingrediënten en is Fairtrade-gecertificeerd.

 

Lemonaid betaalt hogere prijzen voor hun ingrediënten en ondersteunen daarmee eerlijke landbouw. Met de Fairtrade-premie kunnen lokale boeren het zich veroorloven om hun eigen levensomstandigheden te verbeteren en gemeenschapsprojecten binnen hun gebied te implementeren.

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. 100% van de nettowinst die EARTH CONCEPT realiseert met de verkoop van EARTH water, thee, and koffie, dragen ze af om waterprojecten te financieren. EARTH investeert het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus EARTH producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.

visMarkt

Andere verse dagelijkse groenten halen wij van de vismarkt 50 meter verderop. Dit bespaart een groot deel transport. Lekker lokaal, vers en fijn! Niks gaat boven Groningen! 
  OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 11:30 – 20:00

zaterdag: 12:00 – 16:00

Zondag: gesloten

 

CONTACT US: 

TEL: 050 20 41 002

Oude Kijk in 't Jatstraat 59 Groningen

let op: reserveren is niet mogelijk + pin only